Om Oss

Alla vill vi kunna leva långa och hälsosamma liv, men för att kunna göra det så är det viktigt att man har kontroll över sin hälsa och har koll på hur man verkligen mår. 

Det är här hälsokontroller kommer in i bilden. En hälsokontroll ger dig en överblick över olika värden och hälsomarkörer som visar hur du egentligen mår. Det finns många olika sjukdomer och underliggande diagnoser som kan påverka ditt mående och din vardag negativt.

Man ska självklart uppsöka vård eller kontakta vårdguiden om man mår dåligt (och självklart alltid ringa 112 vid livshotande symtom) men om man t.ex. vill genomgå en hälsokontroll, göra ett DNA test för släktforskning eller ta ett självtest för allergi eller diabetes, då finns det idag flera bra alternativ som kan ge dig en indikation på hur din status är och fungera som ett diskussionsunderlag som du kan ta vidare till din läkare för ytterligare konsultation.

Vi är din guide till den nya tidens hälsotester och hälsokontroller

Hälsovården har utvecklats mycket på senare år, och nu finns många av de tester som används inom vården eller av labb tillgängliga för privatpersoner.

Testcentrum.nu startades med syftet att skriva om dessa tester, då området är något av en snårig djungel med många oseriösa tester och aktörer. Vi skriver enbart om etablerade svenska aktörer och leverantörer av självtester för hemmabruk och hälsokontroller.

Teamet bakom Testcentrum.nu

Sajten drivs av Johan och Jan. Johan är en elitidrottare och har full koll på de senaste hälsotrenderna och på vilka hälsotillbehör, tillskott eller hälsokontroller som används på elitnivå. Jan har studerat naturvetenskap och har koll på aktörerna i branschen och på vilka nya tester och hälsokontroller som marknadsförs och finns tillgängliga för privatpersoner i Sverige.